Read Ιστορίες διαστημικού τρόμου by Γιώργος Μπαλάνος Free Online


Ebook Ιστορίες διαστημικού τρόμου by Γιώργος Μπαλάνος read! Book Title: Ιστορίες διαστημικού τρόμου
The author of the book: Γιώργος Μπαλάνος
Edition: Ωρόρα
Date of issue: 1987
Loaded: 2732 times
Reader ratings: 5.7
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 592 KB
City - Country: No data

Read full description of the books:Ο τίτλος της σειράς παραμένει "Ανθολογία ΕΦ" αλλά η κατεύθυνση αρχίζει να αλλάζει. Δύο από τα έξι διηγήματα είναι Τρόμος στο διάστημα και άλλα τρία είναι απλά Τρόμος (έστω και με ΕΦ υπόβαθρο). Από τους πολύ καλούς τόμους της σειράς, αλλά όχι τους κορυφαίους

- Κέιτ Βίλχελμ (Kate Wilhelm) - Ο Φόβος Είναι Κάτι Κρύο και Μαύρο (Fear is a Cold Black, 1963)
Μυστηριώδεις θάνατοι μέσα σε ένα διαστημόπλοιο, οι οποίοι τελικά δεν είναι ασθένεια... Μετά από 50 χρόνια και εκατοντάδες αντιγραφές στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, έχει χάσει κάπως την αίγλη του, αλλά όπως με πολλά αρχετυπικά έργα, αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται από τις τέσσερις-πέντε καλές ιδέες που έχει, όλοι να αντιγράφουν τις ίδιες μία-δύο και να αγνοούν τις υπόλοιπες. Αξίζει τον χρόνο του αναγνώστη

- Κλαρκ Άστον Σμιθ (Clark Ashton Smith & Lin Carter) - Ο Κάτοικος της Αβύσσου (The Dweller in the Gulf [ή The Dweller in the Martian Depths], 1933 ή The Descent Into the Abyss, 1980)
Ιστορία που πέρασε σαράντα κύματα κι έχουν εκδοθεί διάφορες εκδοχές της. Δεν έχω το βιβλίο πρόχειρο και δεν ξέρω ποια ακριβώς έκδοσή της είναι αυτή εδώ, υποθέτω η "διορθωμένη" από τον Lin Carter που κυκλοφόρησε το 1980. Σε κάθε περίπτωση, ένα από τα πιο μαύρα και δυνατά έργα ενός μεγάλου δημιουργού. Μια αποκαταστημένη έκδοση της αρχικής εκδοχής θα βρείτε στο www.eldritchdark.com

- Ρίτσαρντ Μάθεσον (Richard Matheson) - Ενα Σπίτι Κελεπούρι (Mad House, 1953)
Αν ο Λάβκραφτ έβγαλε τον Τρόμο από τα κάστρα και τον κατέβασε στις πόλεις, ο Μάθεσον έβγαλε τους τζέντλεμεν από τον Τρόμο και τον μετέφερε στο διπλανό σας διαμέρισμα. Ήρωες, καταστάσεις και αντιδράσεις με τις οποίες ο αναγνώστης μπορεί να ταυτιστεί απόλυτα. Εδώ με θέμα τα τεκταινόμενα σε μια πολυκατοικία με υπερβολικά φτηνά νοίκια.

- Χ. Φ. Λάβκραφτ (H.P. Lovecraft) - Το Κάλεσμα του Κθούλου (The Call of Cthulhu, 1926)
Κάθε λάτρης του Τρόμου οφείλει να την έχει διαβάσει. Όχι για ιστορικούς λόγους, αλλά γιατί στέκει άνετα δίπλα σε οποιοδήποτε σύγχρονο έργο και ξεπερνά τα περισσότερα. Θα τη βρείτε εύκολα και στο διαδίκτυο, στα Αγγλικά

- Φριτς Λάιμπερ (Fritz Leiber) - Ενα Κομμάτι του Σκοτεινού Κόσμου (A Bit of the Dark World, 1962)
Μια παρέα πάει βόλτα στην απομονωμένη βίλα του ενός, όπου έρχονται σε επαφή με κάτι σκοτεινό που αυτός έχει προβλέψει. Το "τέρας" είναι λίγο αφηρημένο και μεταμοντέρνο κι ό,τι κι αν λέει ο Μπαλάνος στον πρόλογο για ψαγμένες περιγραφές και μυστικιστικά υπονοούμενα, το θέμα το έχει χειριστεί πολύ καλύτερα ο ίδιος συγγραφέας στο Our Lady of Darkness (χωρίς να είναι κακό το παρόν διήγημα, απλά λιγότερο "χορταστικό" απ' όσο θα μπορούσε να είναι με την έκτασή που έχει)

- Λη Μπράκεττ (Leigh Brackett) - Τα Κτήνη του Αρη (The Beast-Jewel of Mars, 1948)
Space opera στα όρια της ηρωικής φαντασίας, ο αντίποδας της ιστορίας που είχε η ίδια συγγραφέας στην προηγούμενη ανθολογία. Εδώ ο βάρβαρος γήινος έρχεται αντιμέτωπος με μια αρχαία φυλή "ανατολίτικου" τύπου (ό,τι σήμαινε αυτό εκείνη την εποχή) η οποία αντιμετωπίζει την παρακμή της χωρίς αξιοπρέπεια. Η τελική αναμέτρηση είναι αξιομνημόνευτη, αλλά κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν το κείμενο επιφανειακό.


Download Ιστορίες διαστημικού τρόμου PDF Ιστορίες διαστημικού τρόμου PDF
Download Ιστορίες διαστημικού τρόμου ERUB Ιστορίες διαστημικού τρόμου PDF
Download Ιστορίες διαστημικού τρόμου DOC Ιστορίες διαστημικού τρόμου PDF
Download Ιστορίες διαστημικού τρόμου TXT Ιστορίες διαστημικού τρόμου PDFRead information about the author

Ebook Ιστορίες διαστημικού τρόμου read Online! Ο πρώτος και ο σημαντικότερος συγγραφέας του Χώρου του Αγνώστου στην Ελλάδα. Τιμής ένεκεν, θα αναφέρουμε μερικά στοιχεία, τα οποία θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζουν οι αναγνώστες:
Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1944 στην Αθήνα (Πλάκα) και μεγάλωσε στο Παγκράτι. Πέρασε από κάμποσες ανώτερες και ανώτατες σχολές, χωρίς ουσιαστικά να τελειώσει καμία (Σιβιτανίδειος, Πάντειος) γιατί καμία δεν τη βρήκε αρκετά ενδιαφέρουσα), δεν χρησιμοποίησε την υποτροφία φυσικής από το Ίδρυμα Φουλμπράιτ, εργάστηκε για μερικά χρόνια ως φωτογράφος, πήρε κατά λάθος ένα δίπλωμα αγγλικής κι εργάστηκε για λίγα χρόνια ως καθηγητής ξένων γλωσσών, πριν τα εγκαταλείψει όλα για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την έρευνα και το γράψιμο.
Συγγραφέας–παρουσιαστής στην τηλεοπτική σειρά (1995) “Τα Αινίγματα της Ελλάδας”. Διεθνές βραβείο μετάφρασης έργων Επιστημονικής Φαντασίας “Κarel” (1984) από την World Science Fiction Association. (Το Όσκαρ αυτού του χώρου).

Τα έργα του: Εκατοντάδες άρθρα και διηγήματα σε περιοδικά κι εφημερίδες. Δεκάδες συνεντεύξεις σε τηλεόραση κι εφημερίδες. Πολλές διαλέξεις σε συλλόγους, σεμινάρια κ.λπ. Συγγραφέας πολλών (και από τα σημαντικότερα) βιβλίων Έρευνας του Αγνώστου, πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ-σέλερ, αλλά και αρκετών άλλων υπό έκδοση.
Συγγραφέας αρκετών βιβλίων επιστημονικής φαντασίας και φανταστικού, αλλά και άλλων υπό έκδοση. Μεταφραστής περισσότερων από εκατό (100) βιβλίων έρευνας του αγνώστου, επιστημονικής και ηρωικής φαντασίας, τρόμου κ.λπ., αλλά και αρκετών άλλων υπό έκδοση. Αποφεύγει να μιλά για τον εαυτό του, καθώς και τις δημόσιες εμφανίσεις. Πιστεύει ότι τα βιβλία του μιλούν καλύτερα γι’ αυτόν.


Reviews of the Ιστορίες διαστημικού τρόμου


FRANKIE

All right, quick download.

SETH

This story is going to be remembered for a long time.

SOFIA

How many times did I read ...-not boring! )))

GABRIEL

A book that has changed and continues to change my life for the better!

ISOBEL

Rarely do the books make me cry, but this one could.
Add a comment
Download EBOOK Ιστορίες διαστημικού τρόμου by Γιώργος Μπαλάνος Online free

PDF: -.pdf Ιστορίες διαστημικού τρόμου PDF
ERUB: -.epub Ιστορίες διαστημικού τρόμου ERUB
DOC: -.doc Ιστορίες διαστημικού τρόμου DOC
TXT: -.txt Ιστορίες διαστημικού τρόμου TXT