Read Eilanddagen by Gideon Samson Free Online


Ebook Eilanddagen by Gideon Samson read! Book Title: Eilanddagen
The author of the book: Gideon Samson
Edition: Leopold
Date of issue: June 1st 2016
Loaded: 2826 times
Reader ratings: 5.6
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 670 KB
City - Country: No data

Read full description of the books:Soms sneeuwt het terwijl een schrijver schrijft. Soms sneeuwt het hard. Dat klinkt poëtisch, maar zo bedoel ik het niet. De verhalen die de schrijver schrijft zijn puur en sterk. Het zijn verhalen die verteld moeten worden. De verhoudingen zijn complex en ze kunnen niet als in een film worden getoond. Met andere woorden: een schrijver zoekt naar nieuwe manieren om een lastig verhaal te vertellen.

Hoe krijg je wat er gezegd moet worden aan de oppervlakte? Hoe vertel je dat je soms niet met z’n tweeën, maar wel met z’n drieën verliefd bent? Dat is echt hondsmoeilijk, zeker als je als schrijver ook nog eens vindt dat je boek waarschijnlijk een jeugdroman is.

In ‘Eilanddagen’ geeft Gideon Samson, die eerder al indruk op me maakte met ‘Zwarte Zwaan’, het relaas van de vakantie van Jakob op een Grieks eilandje. Het is een vakantie waar de jongen helemaal niet om heeft gevraagd. Logeren bij zijn vader die hij amper kent, wonen in een taal die hij niet beheerst. Maar door de komst van Michalis en — meer nog — door de komst van de Nederlandse Puck, die zo ongelooflijk blij is om haar Grote Griekse Liefde ‘Miech’ terug te zien, wordt de zomer van Djakos ondersteboven gehaald.

Jakob, Djakos, Michalis, Miech, Puck.

Gideon Samson begrijpt heel goed hoe het is, ondersteboven. Ik volg het ook helemaal, omdat ik het wil volgen. Ik ben — terwijl ik lees — hongerig naar hoe Samson zijn verhaal vertelt, maar de namen die hij gebruikt hussel ik toch door elkaar. Daar voel ik me haast schuldig over. Wat nog lastiger te volgen is — en dat ga ik niet in een Nederlandse volzin gieten — is het manier waarin de Grieks vader van Djakos spreekt toch ja niet. Husselgrieks in de dialogen.

Soms sneeuwt het terwijl een schrijver schrijft. Gideon koos voor de absolute jij-vorm als vertelinstantie. Ik word meteen enthousiast over dat idee, maar dan verwacht ik ook dat ik als lezer (die als jij is aangesproken) aan het eind van het boek op een schitterende wijze (dat is: totaal) word binnengesleurd, omdat ik (als jij) al pagina’s lang werd aangesproken als deelgenoot. Maar kijk: de jij-vorm waarmee ik in dit boek werd aangesproken bleek niet meer te zijn dan een manier om me dichterbij te halen.

Gideon is daarin geslaagd. Fijn. Maar naar het einde van ‘Eilanddagen’ toe lag er geen brandende zon over het verhaal. Ik had nog last van sneeuw. Dat had de redacteur van Gideon als een weerman kunnen voorspellen en verhelpen.


Download Eilanddagen PDF Eilanddagen PDF
Download Eilanddagen ERUB Eilanddagen PDF
Download Eilanddagen DOC Eilanddagen PDF
Download Eilanddagen TXT Eilanddagen PDFRead information about the author

Ebook Eilanddagen read Online!


Reviews of the Eilanddagen


FREDDIE

All right, quick download.

JASMINE

Why do I need to write a phone number?

ELLIOTT

Why do you need to drive a phone?

NIAMH

The book has disappointed, little new, lots of water!
Add a comment
Download EBOOK Eilanddagen by Gideon Samson Online free

PDF: eilanddagen.pdf Eilanddagen PDF
ERUB: eilanddagen.epub Eilanddagen ERUB
DOC: eilanddagen.doc Eilanddagen DOC
TXT: eilanddagen.txt Eilanddagen TXT