Read Бариерата by Павел Вежинов Free Online


Ebook Бариерата by Павел Вежинов read! Book Title: Бариерата
The author of the book: Павел Вежинов
Edition: Анубис
Date of issue: 2000
Loaded: 2498 times
Reader ratings: 3.4
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 582 KB
City - Country: No data

Read full description of the books:В "Бариерата" Павел Вежинов гъвкаво е преплел реалното и фантазното, конкретното и символното, създал е гранична ситуация между възможното и невероятното и в тази промеждутъчна художествена зона е разкрил простор за осъществяване на същностните сили на героите. На прага между допустимото и необяснимото те се изплъзват от скептицизма на елементарното здравомислие и ни повеждат към светове, непостижими за безкрилата правдоподобност.


Download Бариерата PDF Бариерата PDF
Download Бариерата ERUB Бариерата PDF
Download Бариерата DOC Бариерата PDF
Download Бариерата TXT Бариерата PDFRead information about the author

Ebook Бариерата read Online! Никола Делчев Гугов, известен с псевдонима си Павел Вежинов, е български писател, роден на 9 ноември 1914 година в София.

Литературната му кариера започва през втората половина на тридесетте години на ХХ век, когато той започва да сътрудничи на различни списания като "Жупел", "РЛФ", "Щит" и "Изкуство и критика". В периода 1938 - 1944 година бъдещият прочут писател следва философия в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

В началото на 1944-а Павел Вежинов става член на БКП. През втората половина на същата година той участва във войната срещу Хитлеристка Германия, като е редактор на вестник "Фронтовак". По-късно Вежинов пише сборниците разкази "Златан" и "Втора рота", в които описва спомените си от фронта. Именно "Втора рота" става първото му популярно произведение, което му печели славата на добър писател.

В периода 1947 - 1954 година Павел Вежинов е главен редактор на вестник "Стършел", а от 1954 до 1972-а работи в "Българска кинематография". През 1972 година той става главен редактор на списание "Съвременник" и член на Управителния съвет на Съюза на българските писатели.

Вежинов е много продуктивен писател, автор на сборниците с разкази "Улици без паваж", "Дни и вечери", "Мека мебел", "Гибелта на Аякс" и "Сините пеперуди". Негови са и емблематичните детски романи „Следите остават“, „Произшествие на тихата улица“ и „Прилепите летят нощем“. Най-известният роман за възрастни на Павел Вежинов е "Нощем с белите коне".

Павел Вежинов умира внезапно на 20 декември 1983 година в София.


Reviews of the Бариерата


THOMAS

Why do I need to write a phone number?

EVAN

Quickly downloaded

HARRIET

Quickly downloaded

ADAM

This book changed my life!

JESSICA

Put it on the toilet paper! or the fireplace!
Add a comment
Download EBOOK Бариерата by Павел Вежинов Online free

PDF: barierata.pdf Бариерата PDF
ERUB: barierata.epub Бариерата ERUB
DOC: barierata.doc Бариерата DOC
TXT: barierata.txt Бариерата TXT